روند تغیرات قیمت فرانک سوییس
به نام خدا امروز در این مقاله قصد داریم تا در مورد تغیرات قیمت فرانک سوئیس با شما صحبت کنیم تغیرات به وجود آمده در بازار ارز و طلا سبب شده در چند ماه گذشته بازار ارز ایران نوسانات شدیدی را در نوع خود تجربه کند . نوسانات به وجود آمده سبب ناپایداری بازار ارز ایران شده و باعث شده که مردم و فروشندگان در مقابل فروش ارز مقاومت کنند و دلار خریداری شده در ماه های گذشته را پیش خود نگه دارند و این سبب شده که قیمت ارز همچنان بالا باشد با ما در این مقاله همراه باشید تا به بررسی این موضوعات بپردازیم
در ادامه به بررسی اقتصاد سوئیس و تاثیر آن بر قیمت فرانک سوییس در بازار تهران میپردازیم
صنایع مهم در اقتصاد سوئیس: گذر از سنتی به صنعتی و تاثیر آن بر قیمت فرانک سوییس
صنعت ماشینآلات یکی از بزرگترین بخشهای سوئیس است؛ بهطوریکه ۴۵ درصد صادرات و ۴۴ درصد کل کارگران کشور به این بخش اختصاص دارد.
این بخش در ابتدا برای حمایت صنعت نساجی شکل گرفت تا ماشینآلات پیشرفته لازم را برای آن تولید کرده و در اختیارش بگذارد.
به دیگر سخن گذر صنعت نساجی از مرحله سنتی به صنعتی، توسط صنعت ماشینآلات ممکن شد. امروز صنعت ماشینآلاتِ نساجی سوئیس در ردهی دوم جهانی قرار گرفته و دارای تولید و اشتغالزایی بالایی در اقتصاد این کشور است. ظهور خط آهن و کشتیهای موتوردار نیز به رشد این بخش کمک کرد.
یکی از صنایع معروف دیگر سوئیس صنعت داروسازی و شیمی است که هرساله درآمد بالایی را برای این کشور به همراه دارد.
سوئیس تقرییا ۵۰ درصد از مجموع تولید جهانی ساعت را دارا است. ساعتهای لوکس ساخت این کشور در دست بسیاری از سلبریتیها و افراد ثروتمند جهان میدرخشد.
نکته جالبتوجه این است که صنعت ساعتسازی در سوئیس یک صنعت بومی بهحساب میآید بهطوریکه حتی کشاورزان در فصل زمستان که کار در مزارع کمتر است به ساخت ساعت رو میآورند. ساعت در سوئیس بعد از مواد شیمیایی و خدمات مهندسی از نظر میزان صادرات در رتبه سوم قرار دارد.
خدمات مهمترین بخش اقتصاد سوئیس است که تعداد شاغلین بالایی را در خود جایداده است.
بخش کشاورزی از دیگر بخشهای اقتصاد این سوئیس است که تا به امروز نتوانسته نیازهای داخلی را برآورده کند.
با توجه به آنچه گفتیم، بدیهی است که اقتصاد سوئیس را وابسته به واردات کالاهای اولیه و صدور آن به شکل ستاندههایی آماده و مرغوب به نقاط دیگر جهان بدانیم.
در ائامه به نقش عوامل مختلف بر آخرین قیمت فرانک سوییس در بازار های بازار های جهانی میپردازیم
حمایت دولت سوئیس از بخشهای مختلف اقتصاد
بهطورکلی اقتصاد سوئیس دارای سه بخش کشاورزی، صنعت و خدمات است. کشاورزی از بخشهایی است که توسط دولت بهشدت حمایت میشود و کمتر از ۱۰ درصد از جمعیت کشور در آن مشغول به کار هستند.
بخش صنعت با داشتن بیش از ۴۰ درصد از جمعیت فعال یکی از بخشهای بزرگی است که توانسته نیروی کار بالقوه موجود را جذب کند.
تمام محصولات این بخش پتانسیل صادراتی داشته و بخش عمدهای از آنها صادر میشوند. البته با توجه به عدم عضویت سوئیس در اتحادیه اروپا این صادرات دارای محدودیتهایی هستند.
بیش از ۵۰ درصد جمعیت آمادهبهکار سوئیس در بخش خدمات مشغول به کار هستند. بخش خدمات بزرگترین بخش در اشتغالزایی سوئیس بهحساب میآید که شامل بانکداری، بیمه، توریسم و غیره میشود.
پرواضح است که بانکداری یکی از بخشهای بزرگ تجارت در سوئیس است که سهم بزرگی را در کاهش نرخ بیکاری این کشور ایفا میکند.
اقتصاد سوئیس در صدر جدول و تاثیر آن بر قیمت فرانک سوییس
سیاست تجاری سوئیس همواره بر بازار آزاد تاکید داشته است و مشخصه آن سطح بسیار پایین تعرفههای گمرکی است. از سوی دیگر این کشور تقریبا هیچگونه محدودیتی برای واردات خود بهاستثنای محصولات کشاورزی در نظر نگرفته است.
در سالهای گذشته سوئیس دارای تراز تجاری مثبت به میزان چهار میلیارد فرانک بوده است.
از سوی دیگر فعالیتهای خدماتی مانند بانکها، موسسات بیمه و گردشگری و عواید ناشی از سرمایهگذاری خارجی، درآمد هنگفتی را برای این کشور به همراه داشته است. این در حالی است که وابستگی جهان به سوئیس روزبهروز بیشتر و بیشتر میشود.
سوئیس در صدر جدول ۵ کشور اول از نظر سطح زندگی قرار دارد، پنجمین کشور شاد جهان است و درآمد سرانهای بالغبر ۳۲۰۰۰ فرانک دارد.
اندر مزایای اندازه کوچک دولت سوئیس
اقتصاد سوئیس بر اصل آزادی موسسات استوار است و آزادی تجارت و صنایع از سال ۱۸۷۴ توسط قانون اساسی فدرال تضمینشده است و این خود یکی از دلایل ثبات قیمت فرانک سوییس در این سال ها میباشد .
البته دولت میتواند در مواقع خاص در بازار دخالت کند و آن را سامان بخشد اما در حال حاضر این مداخله بسیار محدود است.
بهموجب قانون اساسی سوئیس، حق انعقاد توافقنامههای گمرکی و تجاری با خارج تنها در اختیار کنفدراسیون گذاشتهشده است و همواره نمایندگان در این زمینه، از سیاست مبتنی بر کاهش نرخهای گمرکی و روش وارداتی آزاد دفاع میکنند.
باز هم تاکید میکنم که اقتصاد سوئیس مبتنی بر فعالیت متنوع صنعتی و تجاری و البته اقتصاد آزاد است.
قدرت و اختیار دولت در این کشور کم بوده و اندازه کوچکی دارد. صنایع وابسته به دولت همانهایی هستند که بازار را شکست داده و ناتوان میکنند مثل امور دفاعی و مصارف عمومی.
سوئیس کشوری خوشنام در عرصه بینالملل
مالیاتها در سوئیس به سه دسته فدرال، ایالتی و عوارض شهری تقسیم میشوند. نرخ مالیات هر شرکت بسته به محل و ایالتی که در آن فعالیت میکند بین ۶٫۱۲ تا ۲۵ درصد وضعشده است.
در این کشور دولتهای منطقهای در بخشهای مختلف قرار دارند و هرکدام از ۲۶ ایالتهای آن از اختیارات قانونی و دولت مجزا برخوردار است.
به دلیل بیطرفی سیاسی، خوشنامی و امنیت، سوئیس مرکز بسیاری از سازمانهای بینالمللی مانند سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی، کمیته بینالمللی صلیب سرخ، سازمان تجارت جهانی، کمیته بینالمللی المپیک و فدراسیون جهانی فوتبال شده است.
بسیاری از مراکز مهم بینالمللی همه و همه در سوئیس قرار دارند و این خود بیانگر سطح بالای امنیت و اعتماد جامعه جهانی به این کشور است..
فرم در حال بارگذاری ...