کشور ایران کشوری با منابع غنی نفت و گاز میباشد همچنین ایران دارای منابع قنی طلا و فلزات ارزش مند میز میباشد . مدیریت این این منابع در ایران به وسیله ارگان های مختلف انجام میشود که سبب شده در چند سال گذشته انتقاد هایی به این ارگان ها وارد شود . در سال های گذشته قیمت طلا در بازار های جهانی طلا افرایش قمت داشته و همین امر سبب شده که سرمایه گذاری های متعددی به سمت بازار کاوش و استخراج معادن طلا سرازیر شود . با ما تا آخر این مقاله همراه باشاد تا به بررسی این موضوعات بپردازیم
...
دستورالعمل جدید بانک مرکزی برای صادرات طلا
معاون گمرک ایران اعلام کرد: طبق دستورالعمل جدید بانک مرکزی، از این پس حتی صادرات مصنوعات طلا با ارزش افزوده بالاتر از 10 درصد، نیاز به دریافت مجوز از بانک مرکزی دارد. محمدرضا نادری در گفتوگو با «ایسنا»، درباره اظهارات اخیر وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره اینکه برخی طلا را آب کرده یا به صورت زنجیر و قلاده از کشور خارج میکنند، توضیح داد: در دستورالعملهای قبلی، صادرات مصنوعات طلا با ارزش افزوده بالاتر از 10 درصد نیازی به دریافت مجوز نداشت.
طبق همین دستورالعمل برخی ارزش افزوده طلا را به هر طریق ممکن بالا میبردند و آن را از کشور خارج میکردند. وی افزود: البته طبق دستورالعمل قبلی تقریبا همه کالاهای ساخته شده از شمش طلا یا فلزات گرانبها ارزش افزوده بالای 10 درصد داشتند؛ اما در شرایطی که اجازه ورود فلزات گرانبها را به کشور نمیدادند و از طرفی این کالا به همان شکل صادر میشد، یک شکل طبیعی از تجارت خارجی نبود. او گفت: قوانین قبلی در زمان تشدید تحریم وضع نشده بود و تقریبا یک شرایط عادی داشت؛ اما شرایط جدید به وجود آمده نیاز به تصمیمهای جدید داشت و هماکنون نیز تصمیمگیری شده که طلا تنها با مجوز بانک مرکزی از کشور خارج شود. به گفته معاون گمرک ایران، طبق دستورالعمل جدید، بانک مرکزی که متولی نظارت بر ورود و خروج طلا و مصنوعات فلزی گرانبها است، میتواند نظارت دقیقتری بر ورود و خروج طلا و مصنوعات طلای کشور داشته باشد تا بفهمد منشأ تولید اولیه مصنوعات طلا وارداتی بوده یا تولید داخل. نادری اضافه کرد: محدودیت خروج طلا از کشور باعث جلوگیری از خروج بیرویه و فرار سرمایه از کشور شده است. وی افزود: اگر شمش طلا وارداتی باشد و مشخص شود که مصنوع طلا از آن ساخته شده است، بانک مرکزی قطعا درباره آن تصمیمگیری لازم را خواهد داشت.
سهم ایران از صادرات مصنوعات طلا چقدر است؟
ایبِنا نوشت: رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی ایران گفت: سهم ایران از صادرات طلا و جواهر و مصنوعات آن در دنیا تنها ۲هزارم درصد است.
سیدحجت شفایی افزود: کشور هند در سال ۵۰۰ تُن طلا تولید می کند و عربستان سعودی نیز سالانه ۵۰۰ تُن طلا و جواهر وارد می کند، اما متاسفانه به دلیل بخشنامه ها و آیین نامه های متعدد، متضاد، مخل و مزاحمی که درباره صادرات طلا و جواهر در ایران وجود دارد، سهم ما از بازار صادراتی تنها دو هزارم درصد است در ادامه به تغیرات قیمت سکه در بازار های ایران میپردازیم.
وی به بازار ۴۵۰ میلیون نفری کشورهای همسایه ایران اشاره کرد و افزود: علاوه بر نیاز جمعیت ۸۰ میلیونی ایران، ظرفیت صادرات طلا و محصولات آن نیز در کشور بسیار بالاست و می تواند ارزآوری و اشتغال زایی بالایی نیز به همراه داشته باشد.
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ های قیمتی ایران اظهار داشت: از ۳۱ استان کشور، در ۳۰ استان دارای ذخایر سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی هستیم و در ۱۰۰ نقطه از ۲۱ استان نیز ذخایر طلای کشف شده وجود دارد.
شفایی با بیان اینکه از ۱۵ معدن طلای کشور تنها ۳ معدن فعال است، ادامه داد: متاسفانه در صنایع وابسته به طلا و معادن آن با وجود آنکه جایگاه خوبی داریم، در بحث صادرات و ارزآوری ضعیف عمل کرده ایم که این موضوع بیشتر ناشی از سیاست های دولت و وزارت صنعت بوده است.
بیشتر بخوانید
تحلیل تغیرات و نوسانات قیمت خرید سکه
نیازمند برجهای طلا در کشور هستیم
رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ های قیمتی ایران تصریح کرد: ما در کشور نیازمند مراکز تخصصی طلا و جواهر هستیم؛ در دنیا شهرک های صنعتی، شهرک های صنفی یا برج های طلا وجود دارد و در ایران نیز با وجود آنکه نخستین مرکز تخصصی طلا و جواهر به وجود آمده اما باز هم نیازمند ایجاد برج های طلا هستیم. شفایی اظهارداشت: متاسفانه صنعت طلا و جواهر ایران همچنان به روش سنتی فعالیت می کند و یکی از راهکارهای صنعتی شدن آن ایجاد مراکز تخصصی و برج های طلا است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی همچنین با اشاره به برگزاری یازدهمین دوره نمایشگاه بین المللی طلا، نقره، ساعت، جواهر و سنگ های قیمتی و صنایع وابسته گفت: به دلیل تحریم های اقتصادی و همچنین نوسانات نرخ ارز، در نمایشگاه امسال تعداد غرفه های خارجی کشور ریزش داشته اما به هر حال تعدادی از نمایندگان شرکت های خارجی در این نمایشگاه حضور دارند. این نمایشگاه قرار است از روز دوم تا پنجم اسفندماه در محل نمایشگاه بین المللی تهران با حضور بیش از ۱۳۰ غرفه برگزار شود.
برنامه ریزی برای با این نرخ ارز سخت است
مدیرعامل شرکت نمایشگاه های استان اصفهان نیز با بیان اینکه نمایشگاه مکانی برای جمع آوری افراد یک صنف است، اظهار کرد: در شرایط سخت اقتصادی بازار سکه ارز و دلار متلاطم است و تاثیر زیادی بر اقتصاد کشور، استان و شرکت نمایشگاه گذاشته است.
علی یارمحمدیان با تاکید بر اینکه در این شرایط اقتصادی متلاطم مسئولیت افراد و مدیران دو چندان شده است، تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر برنامه ریزی برای با این نرخ ارز سخت است، شرکت نمایشگاه شرایط سختی را میگذراند، اما برای امید به تولیدکنندگان سعی در برگزاری مایشگاه ها داریم.
وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه طلا در شرایط کنونی اقتصاد واقعا هنر بود، افزود: با این وجود به کمک فعالان این صنعت، اتحادیه و اتاق بازرگانی نمایشگاه طلا برگزار شد تا امید بخش فعالان این صنعت باشد
بیشتر بخوانید : نکاهی به پیشبینی قیمت طلا برای چند ماه آینده
مدیرعامل شرکت نمایشگاه های استان اصفهان با اشاره به اینکه ما به عنوان شرکت نمایشگاه همچنین پروژه سنگین نمایشگاه بزرگ را در دستور کار داریم، اظهار کرد: برای ساخت و تکمیل فاز نخست این طرح 159 میلیارد تومان با نرخ دلار 3000 تومان پیش بینی کرده بودیم که امروز شرایط به نحوی دیگر شده است، اما امیدواریم این پروژه با محقق شدن تعهدات سهامداران به سرعت اجرایی شود.
وی تصریح کرد: امروز سعی می کنیم این تهدید به فرصت تبدیل کنیم و با برنامه ریزی به قوت و شدت برپایی نمایشگاهها را دنبال خواهیم کرد.
فعلا صادرات طلا نداریم
این عضو هیات مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی همچنین با تاکید براینکه ایران جزو شش کشور بزرگ مصرفکننده طلا است، گفت: در حال حاضر صادرات طلا نداریم در ادامه به تغرات به وجود آمده در قیمت ربع سکه میپردازیم.
برنا بیشترین استفاده طلا در کشور را در ساخت جواهرات دانست و گفت: در دنیا بحثهایی درباره استفاده از طلا به عنوان پشتوانه پول هم مطرح است. همچنین طلا به علت رسانایی بالا در برخی وسایل الکترونیک استفاده میشود؛ اما در ایران بیشترین کاربرد آن در ساخت جواهرات است.
وی همچنین درباره حضور دو کشور خارجی برای سرمایهگذاری در معادن طلا اظهار کرد: در معدن داشکسن یا ساریگونی، قزاقستان با همکاری یک شرکت ایرانی و با سهم ۷۰ به ۳۰ مشغول به کار است. همچنین یک شرکت چینی در منطقه شرفآباد و زرترشت کرمان سرمایهگذاری کرده است.
این عضو هیات مدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی همچنین از حضور بخش خصوصی در اکثر معادن کشور خبر داد و گفت: فقط معادن زرشوران، کوهدم، هیرد و موته دست بخش دولتی هستند.
فرم در حال بارگذاری ...